Бившият финансов министър Владислав Горанов засипа с остри критики премиера на

...
Бившият финансов министър Владислав Горанов засипа с остри критики премиера на
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Свидетелят Петков участва в инфантилен опит за разчистване на сметки с опозицията

Бившият финансов министър Владислав Горанов засипа с остри рецензии премиера на България.

Свидетелят Петков (премиера Кирил Петков - б. ред.) инициира всичко дотук -  арестът на водача на опозицията и всички противозаконни дейности, свързани с това. Това сподели пред публицисти някогашният министър  на финансите Владислав Горанов след като беше разпитан в Софийска градска прокуратура като свидетел по разследването за изнудване на бизнесмена Васил Божков, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Свидетелят Петков взе участие в опит за почистване на сметки с опозицията в миг, когато в страната има доста по-големи рецесии. За мен продължава да буди неразбиране за какво се стигна до такова искрено нарушение на закона, тъй като да арестуваш лидера на опозицията е извънредно обезверен и детски ход, съобщи Горанов. В доста от изказванията на ръководещите се чуват надали не тезите на господин Божков, добави той.

Попитан ще се види ли с министър-председателя, някогашният финансов министър уточни: " Той е доста ангажиран човек, няма смисъл да се гледаме ".

Има изказвания, които уличават избрани лица в нещо. Всички тези изказвания са погрешни, отбеляза Владислав Горанов. Той обаче посочи, че не е решил дали ще си търси правата в Страсбург, като добави: " Не ми се желае да осъждам страната за нелепостта на някого ".

В отговор на въпрос вземал ли е пари от Васил Божков, Владислав Горанов каза: " Не ". Той не ме е рекетирал и аз не съм рекетирал него, акцентира някогашният министър на финансите.

Това са рисковете пред политиците - да вземат участие в кални битки, разяснява той.

Попитан по какъв начин е прекаерал нощта в ареста, Горанов съобщи: " Помещенията бяха добре обзаведени. Нямаше неточно държание на полицейските управляващи ".

На въпрос дали се опасява за живота си отговори негативно, като допълни: " Внимавам по какъв начин прекосявам по улиците и не се опасявам ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР